320 000 sälar ska skjutas

Kanada (JJ) När den kanadensiska säljakten inleddes i slutet av mars har jägarna en kvot på 320 000 sälar som ska skjutas eller klubbas under två månader.

Enligt fiskeminister Geoff Regan har sälstammen ökat och hotar fiskbestånden i området. Totalt finns fem miljoner sälar i områdena kring New Foundland. Myndigheterna vill reducera stammen till 3,8 miljoner och har i år gett tillstånd till jakt på 320 000 sälar.

AKTUELLT

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Annonser