30 jaktlag vill skjuta varg

Rättvik (JJ) Den 2 januari drar Rättviksjägarna ut i skogarna för att jaga varg. - Jag bedömer intresset som stort. Jämförbart med älgjakten, säger Rättvikskretsens vice ordförande Jonny Jones, till Dalarnas Tidningar.

Dalajägarna har tillstånd att fälla nio vargar. Rättvikskretsens jaktledare har samrått för att lägga upp planerna. Intresset för vargjakt är stort i Rättvik.
Till mötet kom drygt 40 jaktledare. Kretsens ordförande uppskattar att cirka 30 jaktlag kommer att delta i vargjakten på markerna kring Rättvik. Jakten kommer att gå till som en vanlig älgjakt med passkyttar och jägare som spårar med hundar.

AKTUELLT

Webbradio: Han vill ha bort de svenska vildsvinen

Västra Götaland (JJ) Lantbrukaren Lennart Bogren vill ha bort vildsvinen från Sverige. – Vi markägare borde vara så förståndiga att vi förser Jesse James, Billy the kid och bröderna Dalton med fri ammunition – gör rent! säger Lennart Bogren i Jaktjournalens webbradio.

Debatt: Det kokar i Kiruna

Norrbotten (JJ) Det är trist att tvingas konstatera att debatten om samebyarnas rättigheter i fjällen påminner om invandrarfrågan för några år sedan. Då rådde närmast åsiktsdiktatur. Den som hade kritiska synpunkter på hur invandringen sköttes stämplades som rasist. Idag hamnar rasiststämpeln på den som ifrågasätter det rimliga i att samebyarna ensamma ska bestämma över jakt och fiske i fjällvärlden.

Steyr-Mannlicher Zephyr

Det är inte alltid som småviltstudsare känns som fullvuxna. Zephyr från Österrikiska Steyr-Mannlicher är ett undantag från denna regel. Småviltstudsaren känns som mycket vapen och är en stark utmanare i småviltstudsarklassen.

Annonser