25 000 kräver att regeringen ger vargskytt nåd

Kvällstidningen GT/Expressen har fått in över 25 000 namnunderskrifter på sitt upprop om nåd för vargskytten Stig Engdal, Dalsland.

Stig Engdahl är dömd till sex månaders fängelse för att han sköt en varg som hotade hans får på gården i Ed i Dalsland. Den 1 mars ska han börja avtjäna straffet.
En rad riksdagsmän och andra politiker från alla partier utom vänsterpartiet och miljöpartiet har skrivit på, enligt GT, som konstaterar att det verkar vara främst socialdemokrater som svängt i rovdjursfrågan.
”Att nu över 25 000 människor skrivit på GT:s upprop om nåd för vargskytten Stig Engdahl – speciellt som det sker under ett valår – har förmodligen ökat politikernas intresse än mer”, skriver tidningen på sin sajt gt.se.

AKTUELLT

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Film: Leif sågade loss älgen

Stockholm (JJ) Leif Gisslén räddade sannolikt livet på en älg i Stockholms skärgård i onsdags morse. Älgen hade fastnat i en gunga och Leif hjälpte den loss.

Film: Jaktjournalen testar smart vakuumpackare

Kungsbacka (JJ) Jaktjournalens utrustningsredaktör Tommy Östlund har testat vakuumpackaren Foodsaver Flow och tycker det är en bra maskin för familjehushållet och för jägaren som styckar ett mindre djur åt gången.

Annonser