24 vargar får fällas på licensjakten

Kungsbacka (JJ) I dag beslutade länsstyrelserna om tilldelarna på kommande vargjakten. Totalt får 24 vargar fällas i vinter.

Tilldelning inför kommande vargjakt har släppts. Nu får vi se hur överklagandeprocesserna fungerar. Foto: Istock

Licensjakten berör fyra av länen i det mellersta rovdjursförvaltningsområdet, Värmland, Örebro län, Dalarna och Gävleborgs län.

Dessa län delar på 24 vargar. Örebro län får ingen egen tilldelning utan delar på sex vargar tillsammans med Värmland, som dessutom får sex vargar på en egen tilldelning.

Västmanlands län blir utan tilldelning.

Jakttiden är satt till den andra januari till och med 15 februari.

AKTUELLT

Skyddsjakten i Rackstad: ”Vi hoppas få bort hanen”

Värmland (JJ) Länsstyrelsen har beslutat om skyddsjakt på en andra varg i Rackstadreviret. Sex jakthundar har dödats eller skadats av vargarna och så sent som på lördagen inträffade en ny attack. – Vi hoppas få bort hanen i flocken, säger Bertil Forsberg, jaktledare och talesperson för jägarna i området.

Nyupptäckt invandrad varg i Norrbotten

Arvidsjaur (JJ) Tack vare spårsnö har länsstyrelsens personal kunnat spåra en varg öster om Arvidsjaur. Enligt DNA-analys härstammar vargen från den finsk-ryska populationen.

Rackstadvarg fälld

Arvika (JJ) Flera hundar har attackerats av varg i Rackstadreviret, Värmland. I går sköts därför en varg i området eftersom länsstyrelsen beslutat om skyddsjakt på grund av incidenterna.

Annonser