229-kilos björn fälld i Liden

Västernorrland (JJ) En 229-kilos björnhane fälldes på onsdagen i Liden i Sundsvalls kommun för Rasmus Boströms och Stefan Lindströms hundar.

Alexander Fagerlund och Jonas Lännbjer samt jakthundarna Bull och Donna vid den fällda björnen. Foto: Privat

– Vi hittade spår och det blev ståndskall efter några kilometer. Men det stod så tätt att jag gick in och vindstötte ståndet, berättar Rasmus Boström.

Hans jämthund Donna var efter björnen tillsammans med Stefan Lindströms stövare Bull.

Det gick ut på en traktorväg och där stod Alexander Fagerlund beredd.

– Jag sköt ett skott och den blev kvar på platsen, berättar Alexander Fagerlund.

Rasmus Boströms Bearplay-kompanjon, Jonas Lännbjer, filmade dramatiken.

– Jag är nöjd med hösten. Vi har varit med när åtta-nio björnar fällts. I några fall har vi haft tag i småbjörnar som bara sprungit och då har vi brutit, säger Rasmus Boström i en kommentar.

AKTUELLT

Hur stoppas aktivister som saboterar vargjakt?

Västmanland (JJ) Aktivister stör vargjakten i Kölstareviret i Västmanland. – Det är märkligt att polisen inte agerar, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen i Jaktjournalens webbradio. Men polisen meddelar att utredning pågår.

Evalds företag ruinerades av Naturvårdsverket – nu stämmer han staten

Evald Hellgren bedrev en blomstrande näringsverksamhet i Örträsk i Västerbotten när Naturvårdsverket felaktigt drog in tillståndet för hans populära vildsvinsfälla Sinkabirum. Två år senare fick han rätt i kammarrätten, som konstaterade att Naturvårdsverket överhuvudtaget ”inte haft fog för sitt beslut” – men då hade hans firma ruinerats. Evald vände sig till Justitiekanslern för att få ersättning för sina förluster men fick avslag med motiveringen att Naturvårdsverkets fel inte varit tillräckligt ”uppenbart”. Nu stämmer Evald Hellgren staten med hjälp av Centrum för rättvisa.

Kvinna attackerad av älg

Umeå (JJ) En kvinna i Umeå attackerades på lördagseftermiddagen av en älg. Polisen fick rycka ut och hämta kvinnan i skogen.

Annonser