22-åring vargdödad!

En 22-årig man från Ontario i Nord-Amerika har med all sannolikhet dödats av en flock vargar.

Mannen som varit försvunnen ett par dagar hittades i tisdags vid Points North Landing.
– Skadorna som finns på mannen är djurbett, säger Heather Russel, talesman för Royal Canadian Mounted Police. Man säger också att det observerats varg i området och på platsen runt 22-åringens kropp fanns också vargspår.
Den rutinerade vildmarksmannen Wayne Galloway säger att han inte är överraskad över att varg står bakom attacken. Han har sett en ständigt ökande vargstam.
– När bytesdjuren minskar i takt med ökad vargstam kan människan bli nästa bytesdjur, säger han till Canadian Broadcasting Corporation.

AKTUELLT

Jaktförordning strider mot Europakonventionen

Kungsbacka (JJ) Högsta förvaltningsdomstolen slog häromdagen fast att Jaktförordningen strider mot Europakonventionen. En skogsägare hade rätt att överklaga Naturvårdsverkets beslut om avslag på skyddsjakt på älg till domstol.

Jaktfilm: Se när bocken fälls

I nya numret av Jaktjournalen återfinns ett bockjaktreportage signerat Julius Berg. Han hade också filmkamera med sig och fick skottsekvensen på den udda bocken fångad på film.

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

Annonser