22-åring vargdödad!

En 22-årig man från Ontario i Nord-Amerika har med all sannolikhet dödats av en flock vargar.

Mannen som varit försvunnen ett par dagar hittades i tisdags vid Points North Landing.
– Skadorna som finns på mannen är djurbett, säger Heather Russel, talesman för Royal Canadian Mounted Police. Man säger också att det observerats varg i området och på platsen runt 22-åringens kropp fanns också vargspår.
Den rutinerade vildmarksmannen Wayne Galloway säger att han inte är överraskad över att varg står bakom attacken. Han har sett en ständigt ökande vargstam.
– När bytesdjuren minskar i takt med ökad vargstam kan människan bli nästa bytesdjur, säger han till Canadian Broadcasting Corporation.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser