22-åring avled av vådaskott

Malå (JJ) En 22 årig man från Malå i Västerbottens inland avled på lördagen efter att ha vådaskjutit sig med sitt eget vapen. Olyckan inträffade ett par mil utanför Malå.

Mannen var ute och jagade tillsammans med en kamrat när han skulle flytta sitt vapen från en bil till en annan. Skottet från hagelgeväret tog i magen på mannen vars liv inte gick att rädda. Polis från Skellefteå utreder olyckan, men säger att det inte finns några brottsmisstankar. Vapnet ska undersökas för att se om det finns någon förklaring till varför vådaskottet avlossades.

AKTUELLT

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Film: Leif sågade loss älgen

Stockholm (JJ) Leif Gisslén räddade sannolikt livet på en älg i Stockholms skärgård i onsdags morse. Älgen hade fastnat i en gunga och Leif hjälpte den loss.

Annonser