200 personer i protest mot vargjakt

ÖREBRO (JJ). Under torsdagskvällen var det omkring 200 personer som samlats på Stortorget i Örebro för att protestera med rovdjurspolitiken och den vargjakt som nyligen avslutats.

-Jag blev väldigt arg. Friska djur och så har vi en miljöminister som sagt att vi ska skjuta bort de drabbade djuren. Det var en sorglig syn för mig, säger Sven-Erik Alhem, fd överåklagare, till SVT Tvärsnytt.

Licensjakten på varg har gjort att många personer engagerat sig i frågan om framtiden för vargen. På facebook har gruppen ”Bevara och skydda vargen” cirka 27 000 medlemmar. 
Arrangemanget i torsdags gick under benämningen ”Vargens dag”.

4 kommentarer

  • Visst, visst…
    Ska man införa rådjurets dag också… Eller älgens…

  • Ojoj…
    Oj va mycket folk som är emot vargjakten! 27000 på facebook och 200 i verkligheten! bäst att vi inser att vi underlägsna o ger upp…

  • Vargkramaren Sven Erik Alhem
    Skåningen och fd överåklagaren ondgör sig över en behövlig vargjakt. När han var aktiv som åklagare ägnade han stor del av sin tid som ämbetsman att driva åtal mot jägare. Sorlig figur som numera är bosatt på en ö, Visingsö där det inte ens finns räv, så han känner väl sig säker med sina pudlar.

AKTUELLT

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Älgdrev rakt genom centrala Råneå

Norrbotten (JJ) Älgjägaren Anders Nordström har aldrig varit med om något liknande. Den stora älgtjuren valde att springa rakt genom centrala Råneå när den fick jämthunden Bullen efter sig.

Skogsägare vill minska rådjursstammen

Gotland (JJ) Egentligen skulle vi behöva skjuta av 5 000 rådjur i en smäll, säger Jan-Erik Dahlbom, skogsinspektör i ett uttalande till tidningen Helagotland.se. Rådjuren på ön äter upp skogsplantorna för skogsbrukarna där.

Meningen med livet

För de allra flesta arter består meningen med livet i att föröka sig och föra sina gener vidare till en ny generation. Människan har en tendens att överdriva.

Jägarna hade rätt

Årets björnjaktpremiär blev som vanligt både spännande och intensiv. En av björnjägarna som Jaktjournalen pratade med vid 08-tiden på morgonen den 21 augusti berättade för mig i samband med att han just fällt en björn. – Här i Gävleborg får man bara en chans så det gäller att allt funkar. Vad han menar är att

Bästa grytan på rådjur

Rådjuret finns i stort sett i hela landet och är dessutom ett av vårt populäraste matvilt. Med all rätt då rådjursköttet enkelt kan möras och är fintrådigt. Lyxar du dessutom till det med att göra en riktigt god gryta av rådjursköttet behöver du inte vara rädd att misslyckas. Ett av många goda recept hittar du

Annonser