19 björnar fällda

Just nu har 19 björnar fällts efter fyra dagars jakt. Bäst har det gått i de båda Jämtlandsområdena, där man fällt 12 björnar. I Norrbotten och Värmland har ännu inga björnar fälls.

I Strömsunds kommun har björnjakten gått mycket bra. Fem björnar är skjuta och en påskjuten och avräknad. Även i området söder om E14 har fem björnar fällts och en påskjuten och avräknad. I Gävleborg har jägarna fällt tre björnar, Västerbotten en, och i Västernorrland 1.Forfarande har man inte lyckats varken i Norrbotten eller Värmland.Fortsätt att rapportera händelser och bilder från björnjakten. E-post: holger.nilsson@jaktjournalen.se

AKTUELLT

M: Förenkla för laglydiga vapenägare!

Kungsbacka (JJ) Det borde vara möjligt för jägare och sportskyttar att äga fler vapen än i dag. Det skriver moderaternas landsbygdspolitiske talesperson, Sten Bergheden, och moderate riksdagsmannen John Widegren i den här debattartikeln.

Webbradio: Så resonerar rätten om Benelli MR1

Kungsbacka (JJ) Kammarrättens dom om halvautomaten Benelli MR1 tas emot med bestörtning bland svenska jägare och skyttar. I Jaktjournalens webbradio förklarar ordföranden i målet, kammarrättsråd Marie-Louise Kraft, hur domstolen resonerat.

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Annonser