19 av 20 vargar skjutna

Årets licensjakt på varg avslutades den 15 februari, en timme efter solens nedgång. I Västmanland misslyckades jägarna med att den andra av två tilldelade vargar.

– Det är ju inte roligt. Vi hade väldigt gärna velat ta den, säger Torbjörn Larsson, ordförande i Jägareförbundet i Västmanland, till TT. Av de 20 vargar som fick fällas under en månad fälldes 19. Den senaste fälldes den 5 februari i Dalsland.

0 kommentarer

AKTUELLT

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Annonser