17 kvigor omkom

Frankrike (JJ) Här om dagen utsattes en kvigbesättning i Värmland för en vargattack. En kviga miste livet och 25 djur bröt sig ur hagen. I Frankrike där effekterna av en växande vargpopulation nu ger sig till känna på allvar. Nyligen förlorade en lantbrukare i Haute-Savoie 18 kvigor när en grupp vargar jagade en flock på 70 nötdjur.

Incidenten rapporterades i lokala medier i går och Vargfakta.se uppmärksammade händelsen. En lantbrukare i Haute-Savoie i södra Frankrike fick sin besättning på 70 kvigor jagade av en flock vargar. Djuren sprang i panik och 18 av kvigorna föll ut för ett 30 meter högt stup och omkom.

Kvigorna tillhörde mejeriverksamheten Champ-Alpine, 1 400 meter över Thorens-Glières. Enligt rapporteringen har angrepp skett med jämna mellanrum sedan 2007. Den senaste händelsen har dock lett till de allvarligaste konsekvenserna hittills.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser