16 000 för tågdödad hund

Ockelbo (JJ) En hundägare från Ockelbo får närmare 16 000 kronor för sin hund som blev påkörd av tåget.

Det var i början av oktober som hunden kom i vägen för tåget norr om Ockelbo. Hunden hade spårat älg i samband med jaktträning och sprang på vägen tillbaka på järnvägen. Ägaren ersätts nu av Trafikverket för hunden, pejlutrusting och värderingsintyg, uppger Gefle Dagblad.

AKTUELLT

Hur stoppas aktivister som saboterar vargjakt?

Västmanland (JJ) Aktivister stör vargjakten i Kölstareviret i Västmanland. – Det är märkligt att polisen inte agerar, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen i Jaktjournalens webbradio. Men polisen meddelar att utredning pågår.

Evalds företag ruinerades av Naturvårdsverket – nu stämmer han staten

Evald Hellgren bedrev en blomstrande näringsverksamhet i Örträsk i Västerbotten när Naturvårdsverket felaktigt drog in tillståndet för hans populära vildsvinsfälla Sinkabirum. Två år senare fick han rätt i kammarrätten, som konstaterade att Naturvårdsverket överhuvudtaget ”inte haft fog för sitt beslut” – men då hade hans firma ruinerats. Evald vände sig till Justitiekanslern för att få ersättning för sina förluster men fick avslag med motiveringen att Naturvårdsverkets fel inte varit tillräckligt ”uppenbart”. Nu stämmer Evald Hellgren staten med hjälp av Centrum för rättvisa.

Annonser