150 jägare på vargjakt i Skåne

Etthundrafemtio jägare är nu engagerade i jakten på den varg som dödat får i både norra Skåne och södra Kronobergs län. – Hittills har det gått bra - för vargen, säger jaktledaren Henrik Barnekow.

Barnekow är utsedd till ansvarig jaktledare av länsstyrelserna i Skåne och Kronoberg och samordnar jaktlagen.

En jägare såg vid ett tillfälle vargen. Men hann inte skjuta.
– Det är inte alltid allt stämmer när tillfället kommer, säger Henrik Barnekow, till Sydsvenskan. Tipsen har varit få den senaste veckan.

I förra veckan angrep vargen  flera fårbesättningar i trakterna kring Markaryd. Om jägarna inte lyckas spåra den till nästa söndag hoppas Henrik Barnekow på förlängd skyddsjakt.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser