150 jägare på vargjakt i Skåne

Etthundrafemtio jägare är nu engagerade i jakten på den varg som dödat får i både norra Skåne och södra Kronobergs län. – Hittills har det gått bra - för vargen, säger jaktledaren Henrik Barnekow.

Barnekow är utsedd till ansvarig jaktledare av länsstyrelserna i Skåne och Kronoberg och samordnar jaktlagen.

En jägare såg vid ett tillfälle vargen. Men hann inte skjuta.
– Det är inte alltid allt stämmer när tillfället kommer, säger Henrik Barnekow, till Sydsvenskan. Tipsen har varit få den senaste veckan.

I förra veckan angrep vargen  flera fårbesättningar i trakterna kring Markaryd. Om jägarna inte lyckas spåra den till nästa söndag hoppas Henrik Barnekow på förlängd skyddsjakt.

AKTUELLT

Olycka på Tullgarn

Tullgarn (JJ) En olycka inträffade i eftermiddag i samband med provkörning av en båt vid Swedish Game Fair, på Tullgarn, söder om Stockholm.

Whiskymarinerad rådjurssadel

På frågan om vad som är det godaste viltköttet svarar de flesta rådjur. Jag håller med och min personliga favorit är en grillad rådjurssadel. 6 personer: 1 kg utskuren rådjurssadel Marinad: 1 dl fin rapsolja 2 skivade vitlöksklyftor ½ dl chilisås 2 msk mörk balsamvinäger 3 msk flytande honung ½ dl whisky Tillbehör: ½–1 kg

Björnjägarens Arci Odin – Inkallningsbar jaktmaskin

David Nilsson drog verkligen vinstlotten när han 2013 köpte sin första spets. Att det blev en gråhund var mest en slump. Nu fem år senare ångrar han inte sitt val. Svenska och finska jaktchampionen Björnjägarens Arci Odin har verkligen levererat.

Kan ett jakttillbehör ha med jaktetik att göra?

Det har länge förbryllat mig lite varför man så sällan ser en handkikare runt halsen på jägare i Sverige. Just handkikaren är ett sådant där tillbehör som faktiskt kan ha en jaktetisk funktion. Det finns siffror som pekar på att jägare i norden köper färre kikare än i Europa och övriga världen. I Norge har en del jägare kikare medan det verkar vara mycket ovanligt i Sverige och Finland.

Trafikdödad råget bar på fyra kid

Värmland (JJ) En råget som avlivades efter en viltolycka visade sig bära på fyra närmast fullgångna kid. –Väldigt tråkigt att fem rådjur dör i en smäll, säger eftersöksjägaren Mattias Hultman.

Annonser