15 vargar sköts i Skånes Djurpark!

Nu står det klart att det var 15 vargar som personal vid Skånes Djupark sköt i lördags. Ungefär hälften sköts i deras hägn medan resten sköts ute i parkområdet.

Mer eller mindre kaos uppstod när ett par vargar tog sig ur varghägnet vid Skånes Djurpark i lördags. Problemen började redan i torsdags när två vargar hade bitit hål i stängslet som bestod av kraftig vajer och nätstängsel.

Trots ökad bevakning lyckades vargar ta sig ut ur hägnet under lördagen.

I samband med att alfahonan lämnade hägnet uppstod kaos enligt djurparkens personal. Och man tog beslut att skjuta samtliga vargar. Dessförinnan hade de hunnit dräpa en kronhjort, två får och ett rådjur. ­

– Det är en fruktansvärt tragisk och sorgsam historia. Men vi hade inga alternativ. De drev våra hjortar och våra älgar. Vi förlorade en kronhjort, två får och ett rådjur, sade Johan Lindström till TT.

Många besökare fanns i djurparksområdet när vargarna sköts och de är i dag mycket upprörda då de inte blivit informerade om att vargar var lösa och att skottlossning var att vänta.

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Annonser