15 vargar sköts i Skånes Djurpark!

Nu står det klart att det var 15 vargar som personal vid Skånes Djupark sköt i lördags. Ungefär hälften sköts i deras hägn medan resten sköts ute i parkområdet.

Mer eller mindre kaos uppstod när ett par vargar tog sig ur varghägnet vid Skånes Djurpark i lördags. Problemen började redan i torsdags när två vargar hade bitit hål i stängslet som bestod av kraftig vajer och nätstängsel.

Trots ökad bevakning lyckades vargar ta sig ut ur hägnet under lördagen.

I samband med att alfahonan lämnade hägnet uppstod kaos enligt djurparkens personal. Och man tog beslut att skjuta samtliga vargar. Dessförinnan hade de hunnit dräpa en kronhjort, två får och ett rådjur. ­

– Det är en fruktansvärt tragisk och sorgsam historia. Men vi hade inga alternativ. De drev våra hjortar och våra älgar. Vi förlorade en kronhjort, två får och ett rådjur, sade Johan Lindström till TT.

Många besökare fanns i djurparksområdet när vargarna sköts och de är i dag mycket upprörda då de inte blivit informerade om att vargar var lösa och att skottlossning var att vänta.

AKTUELLT

Jägare måste få sälja vildsvinskött

– Jägare måste få möjlighet att sälja vildsvinkött direkt till konsumenter och företag, säger Svenska Jägareförbundets ordförande Torbjörn Larsson och LRF:s ordförande Palle Borgström.

Webbradio: Jarlås larm om ökad tjuvjakt ifrågasätts

Kungsbacka (JJ) Tjuvjakten på stora rovdjur eskalerar. Det är budskapet som miljöåklagare Christer B Jarlås för fram i en SVT-intervju. Jägareförbundets Daniel Ligné är kritisk. – Senaste undersökningen är från 2011 och då minskade den illegala jakten, säger Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Genetiskt viktig varg i Västra Götaland ett mysterium

Stenungsund (JJ) En så kallat genetiskt viktig varghane ha konstaterats i trakterna av Stenungsund. Hans existens är ett mysterium: Tiken som födde honom ska vara en varg som invandrat från Finland-Ryssland, men var den tiken håller hus vet ingen idag. – En märklig historia, säger Nelly Grönberg, rovdjurshandläggare på länsstyrelsen i Västra Götaland.

Debatt: Genomförandet av EU-direktiv i vapenlagstiftningen

Kungsbacka (JJ) Den 3 april 2017 beslutade dåvarande statsrådet Anders Ygeman (S) att uppdra åt hovrättsrådet Kazimir Åberg att utreda vissa frågor på vapenlagstiftningens område. I Åbergs utredning föreslås hur EU:s nya vapendirektiv ska implementeras i svensk lagstiftning. Dagens debattör är kritisk till denna utredning och ger egna förslag.

Unga vargar förväntas klara sig på egen hand

Värmland (JJ) Vargvänner rasar över att alfadjuren i Rackstadreviret sköts – och att årsvalpar nu ska svälta ihjäl. Faktum är dock att det är den här årstiden många ungvargar vandrar ut från sina födelserevir.

Annonser