15-åring sköt björnhanne

Ljungaverk (JJ) 15-årige Johan Kempe, Ljungaverk, gjorde inga misstag när den stor björnhannen kom in i passet. Med två skott sköt Johan björnen som vägde 188 kilo.

Johan har lång erfarenhet av jakt efter att ha följt med sedan han var fem år. Förra veckan klarade han av jägarexamen och fick för första gången sitta med jaktledaren Örjan Grelz under älgjakten.
Som nybakad uppsiktsjägare drömde Johan om en älgtjur i passet. Verkligheten visade sig vara en annan när björnen dök upp cirka femtio meter från passet. Johans första skott fick björnen att ramla. När den sedan visade huvudet sköt Johan ett skott i halsen och därmed var jakten avslutad.
 Totalt 143 björnar får skjutas under höstens jakt i landet.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser