15-årige Fanny Wikner fällde 18-taggare!

HORNMYR(JJ). Bara 15 år gammal och redan en älgjägare av klass - det handlar om Fanny Wikner som lyckades fälla en 18-taggare under höstens jakt.

Hon bor i Lyckselebyn Hornmyr. Storxen fällde hon när gråhunden Hira skällde ståndskall på älgen. Hundförare var papp Peter Wikner 
– Jag har ju följt med i fem-sex år utan bössa och det är inte så stor skillnad att smyga på älgen. Det som man måste tänka på hela tiden är var de andra passarna sitter då man går mot en älg, säger Fanny Wikner till Västerbottens-Kuriren.

Jaktintresset är stort i hela hennes familj och alla jagar älg. Dessutom har pappan och brodern skjutit björn.
Det här rapporterar Västerbottens-Kuriren.

0 kommentarer

AKTUELLT

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Annonser