13 lodjur fällda i Västerbotten

Det har under vinterns jakt fällts 13 lodjur av totalt 35 tilldelade i Västerbotten. De två senaste djuren sköts i Norsjö och Vilhelmina.

I delområde 2, som omfattar Sorsele, Malå och Norsjö kommuner, har det hittills skjutits 2 av tilldelningen på 8 lodjur.

I delområde 3, som omfattar Storuman, Lycksele, Vilhelmina, Dorotea och Åsele har det hittills skjutits 6 lodjur. Här är tilldelningen 22 lodjur.

I delområde 1, som omfattar kommunerna Bjurholm, Nordmaling, Umeå, Vännäs, Vindeln, Robertsfors och Skellefteå, är jakten avlyst efter att man fyllt tilldelningen på 5 lodjur.

0 kommentarer

AKTUELLT

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser