13 björnar fällda

Just nu är 13 björnar fällda under årets jakt i norrland. Ytterligare en är påskjuten, men inte återfunnen och har räknats bort från licensen.

Den påskjutna björnen i Ockelbo är inte återfunnen. Länsstyrelsen i Gävleborg har dock beslutat att räkna bort björnen från tilldelningen i länet.Bäst har jägarna i Dalarna lyckats, nyligen sköts en hande idag utanför Orsa och totalt har man nu skjutit 7 björnar i länet. I Västerbotten, Västernorrland och Värmland har ännu inga björnar fällts.Björnjägare som kontaktat JJ säger att det är besvärliga förhållanden med värme och torra marker, vilket gör att björnhundarna har svårt att få upp vittring.Har du bilder eller spännande berättelser från årets björnjakt, kontakta Jaktjournalen. E-post: holger.nilsson@jaktjournalen.se

AKTUELLT

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

OK till lodjursjakt i vinter

Stockholm (JJ) Naturvårdsverket ger klartecken till länsstyrelserna att besluta om licensjakt på lodjur. Vinterns inventeringar ska ha visat att lodjursstammen är nästan exakt lika stor i år som förra året.

Annonser