13 björnar fällda

Just nu är 13 björnar fällda under årets jakt i norrland. Ytterligare en är påskjuten, men inte återfunnen och har räknats bort från licensen.

Den påskjutna björnen i Ockelbo är inte återfunnen. Länsstyrelsen i Gävleborg har dock beslutat att räkna bort björnen från tilldelningen i länet.Bäst har jägarna i Dalarna lyckats, nyligen sköts en hande idag utanför Orsa och totalt har man nu skjutit 7 björnar i länet. I Västerbotten, Västernorrland och Värmland har ännu inga björnar fällts.Björnjägare som kontaktat JJ säger att det är besvärliga förhållanden med värme och torra marker, vilket gör att björnhundarna har svårt att få upp vittring.Har du bilder eller spännande berättelser från årets björnjakt, kontakta Jaktjournalen. E-post: holger.nilsson@jaktjournalen.se

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser