12 misstänkta för illegal vargjakt

Norge (JJ) Polisen i Hedmark tillsammans med Økokrim har i dag gripit tolv personer som misstänks för illegal jakt på varg.

 Gripandena skedde i Trysil, Engerdal, Stor-Elvdal och Elverum.

– Insatsen är ett resultat av spaningsarbete som genomförts under vinter mot grupperingar som enligt Polisens bedömning håller på med organiserad tjuvjakt på varg inom förvaltningsområdet, säger förste Tarjei Istad statsadvokat på Økokrim.

– Det har genomförts husrannsakan där man bland annat att letat efter eventuellt illegalt skjutna rovdjur. Det har också beslagtagits en del vapen för det finns misstanke att folk har jagat utan vapenlicens. Dessutom har det hittats en del vapen som inte återfunnits i vapenskåp, säger Tarjei Istad.

Illegal jakt på varg räknas i Norge som ett allvarligt miljöbrott och fängelsestraff som påföljd.

Brottsrubriceringen i ärendet är efter norska straffeloven § 152 b om allvarlig miljökriminalitet tillsammans med straffeloven § 60 a om organiserad kriminalitet.

AKTUELLT

Jaktfilm: Se när bocken fälls

I nya numret av Jaktjournalen återfinns ett bockjaktreportage signerat Julius Berg. Han hade också filmkamera med sig och fick skottsekvensen på den udda bocken fångad på film.

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

OK till lodjursjakt i vinter

Stockholm (JJ) Naturvårdsverket ger klartecken till länsstyrelserna att besluta om licensjakt på lodjur. Vinterns inventeringar ska ha visat att lodjursstammen är nästan exakt lika stor i år som förra året.

Annonser