12 misstänkta för illegal vargjakt

Norge (JJ) Polisen i Hedmark tillsammans med Økokrim har i dag gripit tolv personer som misstänks för illegal jakt på varg.

 Gripandena skedde i Trysil, Engerdal, Stor-Elvdal och Elverum.

– Insatsen är ett resultat av spaningsarbete som genomförts under vinter mot grupperingar som enligt Polisens bedömning håller på med organiserad tjuvjakt på varg inom förvaltningsområdet, säger förste Tarjei Istad statsadvokat på Økokrim.

– Det har genomförts husrannsakan där man bland annat att letat efter eventuellt illegalt skjutna rovdjur. Det har också beslagtagits en del vapen för det finns misstanke att folk har jagat utan vapenlicens. Dessutom har det hittats en del vapen som inte återfunnits i vapenskåp, säger Tarjei Istad.

Illegal jakt på varg räknas i Norge som ett allvarligt miljöbrott och fängelsestraff som påföljd.

Brottsrubriceringen i ärendet är efter norska straffeloven § 152 b om allvarlig miljökriminalitet tillsammans med straffeloven § 60 a om organiserad kriminalitet.

AKTUELLT

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Annonser