11 000 kronor i böter för skott mot fel djur

Kungsbacka (JJ) Den jägare som i somras sköt en 8-taggars älgtjur i tron att det var ett vildsvin har dömts till 11 000 kronor i böter, rapporterar Corren.s

I förhör har jägaren uppgett att han måste förväxlat älgens hakskägg med ett vildsvins framben och att älgen haft huvudet framåtlutat. Avståndet från vakkojan till vildsvinsåteln där älgen sköts var 32 meter.

Jägaren har också uppgett till Polisen att han tidigare skjutet 35 vildsvin.

Enligt nyhetstidningen Corren är jägaren mycket ångerfull.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser