101 björnar kvar att skjuta

Björnjakten har inte gått lika snabbt som väntat. I skrivande stund har landets björnjägare skjutit 20 björnar, vilket innebär att ytterligare 101 björnar är tillåtna att skjuta fram till den 15 oktober. Med undantag för jägarna i Norrbotten som avslutar jakten den 1 oktober.

I Västerbotten har två björnar fällts, båda inom Vilhelmina kommun.
I Jämtland har jägarna lyckas skjuta tio björnar, vilket är en tredjedel av vad man har i tilldelning.
I Norrbotten har det skjutits fyra, Dalarna tre och i Gävleborg en björn. I Värmland har ingen björn rapporterats vara fälld.
Sammanlagt får det fällas 121 björnar under skyddsjakten.

AKTUELLT

M: Förenkla för laglydiga vapenägare!

Kungsbacka (JJ) Det borde vara möjligt för jägare och sportskyttar att äga fler vapen än i dag. Det skriver moderaternas landsbygdspolitiske talesperson, Sten Bergheden, och moderate riksdagsmannen John Widegren i den här debattartikeln.

Webbradio: Så resonerar rätten om Benelli MR1

Kungsbacka (JJ) Kammarrättens dom om halvautomaten Benelli MR1 tas emot med bestörtning bland svenska jägare och skyttar. I Jaktjournalens webbradio förklarar ordföranden i målet, kammarrättsråd Marie-Louise Kraft, hur domstolen resonerat.

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Annonser