1000-klubben

Mikael Nyholm, Hirvlax, Finland, har fångat 21 minkar och skjutit fågel så att han passerat gränsen för 1000-klubbsmärket.

Mikael var även med i fjol och placerade sig högt i prislistan i Rovdjurskampanjen. Mikael är jaktledare i älgjaktlaget och han berättar i ett e-brev att man i år ska skjuta 172 älgar på 11 000 hektar och 56 jägare. Tufft, men det tyder på en extremt god tillgång på älg. Jaktjournalen har tidigare rapporterat från jaktlaget i ett reportage. Älgjakten i Finland inleds när septemberlänen i Sverige gör uppehåll för brunsten.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser