1000-klubben

Mikael Nyholm, Hirvlax, Finland, har fångat 21 minkar och skjutit fågel så att han passerat gränsen för 1000-klubbsmärket.

Mikael var även med i fjol och placerade sig högt i prislistan i Rovdjurskampanjen. Mikael är jaktledare i älgjaktlaget och han berättar i ett e-brev att man i år ska skjuta 172 älgar på 11 000 hektar och 56 jägare. Tufft, men det tyder på en extremt god tillgång på älg. Jaktjournalen har tidigare rapporterat från jaktlaget i ett reportage. Älgjakten i Finland inleds när septemberlänen i Sverige gör uppehåll för brunsten.

AKTUELLT

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

OK till lodjursjakt i vinter

Stockholm (JJ) Naturvårdsverket ger klartecken till länsstyrelserna att besluta om licensjakt på lodjur. Vinterns inventeringar ska ha visat att lodjursstammen är nästan exakt lika stor i år som förra året.

Annonser