100 skarvar får skjutas i Västerbotten

Västerbotten (JJ) Länsstyrelsen i Västerbotten har beslutat om skyddsjakt på skarv. Fram till och med årsskiftet får 100 skarvar fällas.

– Syftet är främst att förhindra de skador som skarven orsakar för yrkesfiskare, säger Erik Lindberg, jakthandläggare Länsstyrelsen Västerbotten i ett pressmeddelande.

För att få skyddsjaga skarv ska ett antal villkor uppfyllas. Jägaren ska bland rapportera fälld fågel och jaktområdet senast två veckor efter jakttillfället till Länsstyrelsen.

Skjuts de tilldelade 100 skarvarna innan jakttiden går ut avlyses jakten.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser