100 procent älgjakt släpps på Elmia

Jönköping (JJ) Jägarprofilen Manollo Rodriguez släpper sin första jaktfilm, 100 procent älgjakt på Elmia Game Fair och finns själv på plats i PN Jakts monter.

Ny älgjaktsflim släpps på Elmia nu till helgen.
Många års filmplaner har blivit verklighet och de två sista älgjaktssäongerna för Manollo Rodriguez och hans gråhundar har resulterat i hans första jaktfilm, 100 procent älgjakt.

– Jag har egentligen alltid hålliit på och filmat. De senaste åren har det också blivit en del i skogen. Kompisar har tryckt på och då bestämde jag mig för att göra en jaktfilm, säger han.

Manollo Rodriguez har en stor naturpassion. Detta skildras tydligt i filmen som präglas av ett lugn och vackra naturscenarion kombinerat med löshundsjaktens spänningsmoment.

– Många jaktfilmer blir lite väl mycket krigsfilm. Det ville inte jag göra.

Under Elmia Game Fair finns möjligheten att lägga beslag på de första exemplaren i PN Jakts monter. Kommande höst kommer Manollo Rodriguez fortsätta filma och han berättar att det blir fler jaktfilmer framöver.
 

AKTUELLT

Stängda viltövergångar stoppar älgar i Långed

Nordmaling (JJ) Älgarna som kommer vandrande till Långed kan inte fortsätta över E4:an och ned till kusten. Trafikverket har stängt tre viltövergångar för att hindra renar att komma ut på vägen. – Älgarna blir fångade och jagade, säger jägaren Henning Hallström.

Prisvärda nykomlingar från F.A.I.R.

Italienska F.A.I.R. fortsätter att erbjuda nyheter på hagelmarknaden. F.A.I.R. Game och F.A.I.R. Light. Light kan ses som en mindre kopia av Game. Både kolv och pipset har kortats. Viktskillnaden är två hekto. Inte mycket kan tyckas men efter en dag i skogen eller på fjället blir det skillnad. Båda bössorna är gedigna och välarbetade. Dessutom prisvärda.

Malmbäckaren Foxii – En av hamiltonrasens främsta rävhundar!

Att vara 20 år och ha en egen stövare tillhör ovanligheterna. Att hunden också är champion är ändå mer sällsynt. För Jesper Karlsson, Kville och hans hamiltontik SE J (RÄV)CH Malmbäckaren Foxii är det inga konstigheter. Stövarjakten har legat varmt om hjärtat sedan barnsben och sedan han köpte Foxii har jakten gått som på räls.

Utredning hotar jakthundsträning

Nyligen presenterade regeringen ett förslag till ny djurskyddslag, ett förslag som berör jakthundsträning och jakt på flera punkter. Men i dagsläget är det oklart hur djurskyddslagen ändras, först ska en remiss behandlas av lagrådet.

Lider svenska jägaren av restviktsneuros eller…?

Vi har nog alla suttit i den där jaktstugan eller vad det nu är, när kalibrar och kulor kommit på tal. Ni vet, helt plötsligt är alla experter och vet exakt vad som biter bäst på älgar, vildsvin och björnar. I bland kanske med en rätt ringa erfarenhet?

Annonser