10-tal vargobservationer utanför Norrköping

Under dagen har ett tio-tal vargobservationer gjorts strax utanför Norrköping.

I ett par dagar har flera personer, oberoende av varandra, rapporterat till polisen att de sett en varg.Under dagen har tio-tal personer ringt in sina iakttagelser. Vargen uppehöll sig väst om E4:an, strax utanför Norrköping, under förmiddagen i höjd med Eksund. Tidigare i veckan har även vargobservationer gjorts i Nyköping, förmodligen rör det sig om samma varg.

AKTUELLT

M: Förenkla för laglydiga vapenägare!

Kungsbacka (JJ) Det borde vara möjligt för jägare och sportskyttar att äga fler vapen än i dag. Det skriver moderaternas landsbygdspolitiske talesperson, Sten Bergheden, och moderate riksdagsmannen John Widegren i den här debattartikeln.

Webbradio: Så resonerar rätten om Benelli MR1

Kungsbacka (JJ) Kammarrättens dom om halvautomaten Benelli MR1 tas emot med bestörtning bland svenska jägare och skyttar. I Jaktjournalens webbradio förklarar ordföranden i målet, kammarrättsråd Marie-Louise Kraft, hur domstolen resonerat.

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Annonser